HOME    
meer over bureau ELS meer over ELS projecten meer over ELS en inspiratie
     
 

Annemarie Vels Heijn | destijds directeur |TERUG Museumvereniging

"In het project De leerstijlen van Kolb, uitgevoerd in opdracht van de Museumvereniging op basis van een initiatief van de Sectie Publiek en Presentatie en gefinancierd door de Mondriaan Stichting, heeft Els Hoogstraat bewezen op een analytische wijze de omzetting te kunnen realiseren van een didactisch model naar de museale praktijk. In haar intensieve

   

samenwerking met diverse musea heeft ze getoond veel

  oog te hebben voor de ervaringen en inzichten die daar
  leven, zonder het uiteindelijke doel uit het oog te
  verliezen.
   
  In de publicatie De leerstijlen van Kolb in het museum
Foto: illustratie uit publicatie De leertheorie van Kolb in het museum, KEEN 2006.  

(verschenen in 2006), bleek ze zowel vaardig te zijn inhet beschrijven de theorie als in de vertaling van de theorie naar de praktijk.


Op diverse presentaties, onder andere in de Workshop Lifelong Learning in Museums in Lissabon in het kader van het Europese Socrates/Gruntvig project (juni 2006) heeft ze de theorie op overtuigende wijze weten over te dragen, wederom met oog voor het in standhouden van de theoretische basis maar ook voor de noodzakelijke adaptatie ten behoeve van de museale praktijk.
Als zij door de Masters’ opleiding haar interesse en enthousiasme kan onderbouwen met meer kennis van de museale theorie en praktijk, zal zij zich naar mijn mening ontwikkelen tot een ‘aanwinst’ voor het museale veld."