HOME    
meer over bureau ELS meer over ELS projecten meer over ELS en inspiratie
     
 

Mirjam Kuster | Destijds Mentor Oriëntatiejaar |TERUG Vrije Hogeschool

“Els mee op Uitweek”
"Als oud-studente van de Vrije Hogeschool wist Els als geen ander wat een Uitweek inhield. Elk jaar gaan de studenten van het Oriëntatiejaar van de Vrije Hogeschool een week met elkaar naar een plek vol kunst en cultuur in het buitenland. Daar werken ze aan projecten en kunstvakken om aan het eind van die week

   

een prachtige presentatie neer te zetten waarin hun

  persoonlijkheid wordt verbonden met datgene wat hen in
  die omgeving raakt. Een prachtig en intensief proces
  waarin de studenten een razendsnelle ontwikkeling
  doormaken op persoonlijk gebied maar ook in het
  ontmoeten en samenwerken met hun medestudenten.
Foto: beeldend werk van student, gemaakt tijdens de uitweek.  

Dat kun je je voorstellen als 60 studenten een week op elkaars lip zitten.

Een mooie, maar soms zware taak om te begeleiden. Toen een aantal van mijn collega’s op het laatste moment niet mee bleken te kunnen op Uitweek kwam een van hen met een geweldig alternatief. We vragen Els: zij kan zich in korte tijd in de groep inleven, is heerlijk praktisch en kan goed omgaan met persoonlijke vraagstukken van studenten. En hij kreeg gelijk, het was een verademing om Els mee te hebben op onze reis naar Cezky Krumlov in Tsjechië. Het gemak waarmee ze direct met de studenten en het team omging en direct aanvoelde waar het over ging was geweldig. De samenwerking verliep prima, net alsof we al jaren collega’s waren. Ook op de moeilijke momenten hield Els het hoofd koel en ging verantwoordelijk en professioneel te werk. Of dat nou was in het beeldend werken met haar groep of het oplossen van een persoonlijk probleem van een student.

Ik ben erg blij en dankbaar dat ze erbij was, vooral ook om het gemak en de humor waarmee we de dingen konden aanpakken. Wat ik vooral in Els bewonder is haar durf, daadkracht en humor. Die combinatie gaat haar nog veel opleveren in de toekomst."