HOME    
meer over ELS projecten meer over bureau ELS
     
 

Inspiratie Atelier

Wil je geïnspireerd werken en jouw bezoekers en collega’s inspireren? En zoek je mogelijkheden om de impact van wat je doet te vergroten? Herkenbare ambities die het verdienen om weer op de voorgrond te staan. Daarvoor kiezen biedt inspiratie!

Geef u nu op voor de nieuwe workshopreeks die Harm van Dijk (Van Harthe, centrum voor CoCreatie) en ELS hebben ontwikkeld rondom inspiratie. De workshop is reeds aangeboden via het museumcollege van de Nederlandse Museumvereninging en de Academie voor Podiumkunsten van de Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties.

Deelnemers over het atelier:
“Goede discussies over zaken die je raken waar je vervolgens mee verder kan, privé en in je werk.” & “Het ‘zweverige’thema inspiratie wordt met twee poten op de grond gezet.”

Foto: RUIM in Utrecht, de locatie waar het inspiratie atelier wordt gehouden.  

 

Over de workshop:
Inspiratie: luxe of noodzaak? Wij vinden noodzaak. Het geeft betekenis aan je leven en biedt daarnaast creatieve ideeën en energie om die ideeën te realiseren in de praktijk. Inspiratie is een positieve ervaring, die iedereen kent en als plezierig ervaart en die cruciaal is om te behouden in tijden van bezuinigingen. Maar waar haal je die vandaan? Hoe houdt je het vast? Hoe werk je er mee? Dat zijn vragen waar we op ingaan tijdens het Inspiratie Atelier. Het is een training voor persoonlijke ontwikkeling en persoonlijk rendement.

Doelgroep:De training is bedoeld voor professionals die werkzaam zijn binnen de podiumkunstensector (van programmering tot bestuur) of binnen de museumsector (van educator tot directeur) die op zoek zijn naar inspiratie en die zichzelf, hun collega’s en hun gasten willen inspireren.

Resultaat: U hebt na afloop inzicht gekregen in inspiratie: wat is het, hoe het werkt en hoe bewerkstellig je het bij jezelf en je omgeving. U leert met inspiratie het beste uit jezelf, je werk, je organisatie en je relatie met artiesten en gasten te halen.

Opzet van reeks: Tijdens het inspiratie atelier gaan wij aan de slag met het begrip inspiratie. Wij bieden drie bijeenkomsten met een combinatie van praktische werkvormen, reflectie, uitwisseling van ervaringen, aanreiken van een theoretisch model en het toepassen van nieuw verworven kennis en inzichten in de praktijk van alledag.

Programma: Tijdens de eerste middag sta jij zelf centraal: wat heb jij nodig om geïnspireerd te raken en te blijven? De tweede middag draait om het inspireren van je omgeving. Je ontdekt hoe je eigen inspiratie kunt inzetten om binnen een team of organisatie inspiratie te brengen en te bewerkstelligen. En op de laatste middag wordt alles wat je geleerd hebt ingepast in je werk en werkomgeving. Met als resultaat dat je geïnspireerd kunt werken en anderen weet te inspireren met de dingen die je doet, met de producten of diensten die je in je dagelijkse werk inzet.

Over de trainers:
Els Hoogstraat en Harm van Dijk bundelen voor deze workshop hun inspiratie, kennis en ervaring. Els heeft vele medewerkers getraind in de methodiek van de leerpsycholoog Kolb. Nu zet zij haar ervaring en haar nieuwste onderzoek naar inspiratie in als kader voor deze training. Harm heeft als conceptontwikkelaar, adviseur en coach een ruime ervaring in het ontwikkelen en realiseren van inspirerende concepten en het begeleiden van mensen, processen en organisaties bij cultuurverandering en missie- en visieontwikkeling.

Meer informatie: lees verder op deze website, of op de site van de Academie voor Podiumkunsten of de Museumvereniging.

Interesse: laat het weten. Momenteel is er geen atelier gepland, maar bij voldoende aanmeldingen, wordt een datum geprikt. Bel of mail met Els Hoogstraat: 06-42132567 of els@elshoogstraat.nl.