HOME    
meer over ELS projecten meer over bureau ELS
     
 

Meer informatie over het Inspiratie Atelier

Visie
Inspiratie is een ervaring die jou en je omgeving in beweging zet en die helpt het beste uit jezelf, je product, je organisatie en je relatie met je bezoeker te halen. Het is een onmisbaar element om te boeien. Het is de energie waarmee jij, jouw bezoeker en collega’s worden geraakt. Inspiratie kun je vinden, je kunt er mee omgaan en je kunt het inzetten om iets mee te bereiken.

Inhoud per middag

Middag 1: Jij en Inspiratie
Wat is inspiratie voor jou? Wat is de impact? Waar komt het vandaan? Waar leidt het toe? Wat heb jij nodig om geïnspireerd te raken? En wanneer ben je juist niet geïnspireerd, wanneer stopt het? Wat houdt je er vanaf? Aan de hand van dit zelf-onderzoek worden ervaringen uitgewisseld. Daarnaast worden er

Foto: deelnemers aan het werk tijdens het inspiratie atelier.  

praktische oefeningen gedaan en een theoretische kader geboden om het inzicht op inspiratie te vergroten. Aan het eind van de middag is duidelijk hoe je inspiratie kunt vinden, initiëren en benutten, of wat de inspiratie tegenhoudt.

Middag 2: Jouw omgeving en Inspiratie   
Is jouw omgeving geïnspireerd? Wat doet inspiratie met jouw omgeving? Hoe kun je samen inspiratie vinden? Welke factoren dragen bij aan het voeden van inspiratie en welke invloed heb jij daarop? Welke weerstand kom je tegen en hoe kun je die uit de weg ruimen? Je ontdekt hoe je je eigen inspiratie kunt inzetten om binnen een team of organisatie inspiratie in te brengen, te bewerkstelligen en te initiëren.

Middag 3: Synthese
Het doel van de 3e middag is de werksituatie van de deelnemer centraal te zetten. De opdracht (welke na de 2e dag wordt gegeven) wordt besproken en wordt van feedback voorzien. Er wordt deze middag op een zeer concreet en praktisch niveau gewerkt. Het resultaat is dat je houvast hebt om actief aan de slag te gaan met het begrip inspiratie in je werk. Wat betekent dat je:

  • in staat bent jezelf en anderen te inspireren en daarmee een aantrekkelijke samenwerkingspartner wordt;
  • weet hoe innovatieve en krachtige ideeën ontwikkeld worden en welke invloed jij daarop hebt;
  • met energie, kracht en zelfvertrouwen je werk tot uitvoering brengt;
  • werkprocessen en producten vanuit inspiratie kunt optimaliseren, waardoor je beter tot je recht komt.