HOME    
meer over ELS projecten meer over bureau ELS
     

 

ELS biedt inspiratie

Omdat inspiratie altijd welkom is, zal op dit deel van de website regelmatig iets te vinden zijn dat uw zou kunnen inspireren. Denk aan linkjes, nieuwtjes, afbeeldingen, verhalen of andere verrassende & prikkelende dingen.

Augustus 2011: in Seattle ontdekte ik in The Experience Music Project een serie bijzondere videoclips van OK GO, waarvan de absolute topper "This too shall past" me deed denken aan een frisse versie van "Der lauf der Dinge".

April 2011: Interessant filmpje over ons huidige schoolsysteem, ADHD & creativiteit van Sir Ken Robinson met mooie illustraties.

Januari 2011: Antanas Mockus, daarover leerde ELS tijdens de lezing van kunstenaar Sjaak Langenberg. Maar daarover kon je ook lezen in Vrij Nederland & kijken naar in VPRO’s

Afbeeldingen: boven: OK GO na This too shall past. Midden: Antanas Mockus in zijn Supercitizen pak. Beneden: "Kijk verder dan je neus lang is" graffity in Berlijn

 

Wintergasten. Een burgemeester uit Colombia die op bijzondere wijze de problematiek oplost in zijn stad: in zijn “Supercitizen” pak ging hij de straat op en mimespelers pakken -met succes- het roekeloze rijgedrag aan.

Wat maakt het bijzonder? Of inspirerend? Voor ELS dat hij kiest voor creatieve oplossingen, niet perse omdat die anders zijn, maar omdat ze effectief zijn. Zijn acties komen naar eigen

zeggen voort uit kunst: 'Maar ik was, en ben, erg beïnvloed door mensen als Marcel Duchamp. Via mijn moeder, die beeldhouwster is, was ik bekend met de uiterst vreemde manier van leven die het kunstenaarschap is. Ik zag kunst als een verlengstuk van de pedagogie en had geleerd dat je soms met één gebaar meer kunt bereiken dan met hele stapels boeken.' Lees meer of kijk naar Wintergasten

September 2010: Een fragment van een lezing van Shekhar Kapur (filmregisseur) vertelt hoe je tot inspiratie kunt komen: "get rid of your mind". Hij beschrijft hoe verhalen jouw wereld bepalen "we are the stories we tell ourselves".

Augustus 2010: Een you-tube fragment waarin Simon Sinek vertelt over inspirerende en innovatieve bedrijven en leiders. Wat doen zij anders dan anderen? Waarom inspireren zij? Omdat ze communiceren van binnenuit: vanuit "why" en niet "what".