HOME    
meer over bureau ELS meer over ELS en inspiratie
     
 

Overzicht

Nederlands Fotomuseum & Willem de Kooning Academie, april t/m mei 2010
Advisering nieuwe collectie tentoonstelling

Het Nederlands Fotomuseum werkt achter de schermen aan de ontwikkeling van een vaste (semipermanente) tentoonstelling die de bezoeker inzicht zal geven in de geschiedenis van de fotografie en de collectie van het Nederlands Fotomuseum. De tentoonstelling wordt aantrekkelijk gemaakt voor een brede doelgroep: van jong tot oud, van leek tot professional. Om die reden is de afdeling Educatie nauw betrokken bij de totstandkoming van deze tentoonstelling. Het gaat er immers om de museale inhoud (objecten en verhalen) te vertalen naar een breed publiek.

   

Voor deze tentoonstelling hebben studenten van de minor buitenschoolse educatie van de Docentenopleiding BeeldendeKunst en Vormgeving - in samenwerking met de afdeling Educatie - een advies uitgebracht over de wijze waarop het museum rekening kon houden met de doelgroep.

Het verhaal van de tentoonstelling zal zodanig gepresenteerd worden aan het publiek dat het voor jong en oud interessant is. De vraag is; op welke manier blijft het voor iedereen leerzaam en boeiend? Op welke manier kan je educatie integreren in je tentoonstelling zonder het te voor de hand liggend te maken. Met deze opdracht zijn de studenten aan het werk gegaan en hebben een advies uitgebracht in de vorm van een presentatie.

Afbeelding: een carte de visite, een thema uit de semi-permanente opstelling. Bron: http://www.eugenicsarchive.org

 

ELS heeft de minor studenten begeleid, het proces gestructureerd en niet onbelangrijk van inhoudelijke input voorzien.