HOME    
meer over bureau ELS meer over ELS en inspiratie
     
 

Overzicht

The Nucleus, Amsterdam, mei 2007 t/m aug. 2008
Een onafhankelijk en internationaal netwerk van museologen, die middels experimentele projecten erfgoed meer willen verbinden aan de maatschappij.

Begin mei 2007 werd The Nucleus opgericht door de studenten van de internationale masteropleiding Museology. Na een verbluffend eerste optreden op 23 mei 2007 in het Felix Meritis te Amsterdam tijdens de bijeenkomst “Internationaal perspectief op het nationaal historisch museum” sluit ook ELS zich aan. Het optreden viel De Volkskrant ook op. Aan diverse projecten werd gewerkt, waaronder project voor het Tropenmuseum te Amsterdam en één nieuw op te starten museum in Maputo (Mozambique). Zie ook www.thenucleus.nl.

Afbeelding: logo van The Nucleus

 

 

Missie
The Nucleus promoot experimentele concepten die museologische theorieën vertalen in de praktijk. We creëren innovatieve projecten in een internationaal, multicultureel en onafhankelijk netwerk van expertise. We stimuleren een bewustzijn van cultureel erfgoed die dynamisch en toegankelijk is en die in toenemende mate relevant is voor een hedendaagse samenleving.