HOME    
meer over bureau ELS meer over ELS en inspiratie
     
 

Overzicht

Nederlandse Fotomuseum & Willem de Kooning Academie, Rotterdam, september t/m november 2010
CKV materiaal ontwikkelen

Derdejaars studenten van de docentenopleiding beeldende kunst en vormgeving hebben tijdens de lessen vakdidactiek gewerkt aan een project in samenwerking met het Nederlands Fotomuseum. Tijdens dit project -dat ging om fotografie en educatie- hebben de studenten content ontwikkeld voor de weblessentool van het Nederlands Fotomuseum. Deze is te vinden op: http://weblessen.nederlandsfotomuseum.nl/.

Leidend voor de content waren de CKV thema's Rebel, Stad en Reizen en de vele foto's en afbeeldingen uit de beeldbank van het Nederlands Fotomuseum. Studenten hebben op geheel eigen

Foto: uit webles "Fitness voor het oog"

 

wijze een invulling gegeven aan de thema's. Zo is bij het thema Reizen een webles gemaakt over de levensreis die mensen maken. Aan het thema Rebel werd bloot gekoppeld en in deze webles onderzoeken de leerlingen het gebruik van naakt in de kunst. Terwijl bij de webles "Kijken in de stad" leerlingen geprikkeld beter te kijken naar foto's.

Bij de invulling van de thema's werden de studenten begeleid door medewerkers van het museum, zowel op technisch vlak bij het maken van de webles (wat voor de studenten een nieuw instrument was) als op inhoudelijk vlak.

ELS heeft de studenten aan de Willem de Kooning Academie inhoudelijk begeleid bij het maken & ontwikkelen van deze CKV weblessen.